Vissa dagar minns man tydligare än andra, som tex minns jag vart jag var Elvis dog, vad jag gjorde när dom sprängde det där militärförådet i Järna, eller vem jag var med när dom berättade på radion att Olof Palme hade blivit mördad.

I slutet av september 1994 var jag ute och seglade med sofia-Linnea i Stockholms skärgård jag och minna kamrater på skeppsholmens folkhögskola båtbyggar kursen på natten till den 28 låg vi i justeröviken det skulle bli blåsa av och det blev det fy f.. vi låg rätt väl skyddat men det tog tag i riggen så att båten lutade kraftigt. morgonen efter flyttade vi till en vik som var mer skyddat.

Estonia sjönk den natten, hemma var dom oroliga det enda dom sa på radion i början var att en båt hade förlist på östesjön utanför Utö, och vi hade inte mycket förbindelse med omvärlden. inte förrän vi kom tillbaka till Stockholm den 29 förstod vi omfattningen.

http://www.sofialinnea.se/